Kenangan Terindah – Samsons

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t’lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak
Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus :
Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau
Kenangan terindah dalam hidupku
Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t’lah terukir abadi
Sebagai kenangan yang terindah

Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus

~ by musiclyrics on 1 August 2006.

84 Responses to “Kenangan Terindah – Samsons”

  1. uwah..menarik bangat mercedesnya!

  2. best!!! among the top after SO7. where can i dload direct the clip or mp3.try with youtube.com n grouper, but my windows cant verify the publisher. thanx bud!!

  3. sounds very gud!!
    i like tis melody and lyrics will make me melt………
    keep it up samsons…..
    mmmmuahhhhhhhh

  4. memang best…
    1st time dengar terus terpikat…

  5. lagu ini bagus bangat…

  6. kirim ke email gue plz lagu nya😛

  7. menarik bangat liriknya..
    gue suka bangat lagu ini…

  8. this song make me feel very happy…
    keep it real Samsons!!!

  9. This song had an extremely sentimental past…I used to love this amazing guy ,but it seems worthless now…He’s with his “new” girlfriend….BOOOOOOOHHHOOOOHHHOOOOO….Thanks samsons for putting what i have just overcome into a song….Love u!!!

  10. saya suka amat dgn lagu ini…
    wah..tenang gitu..
    btw gud luck samsons

    maria,brunei.

  11. I LUV THIS SONG …
    VERY2 BEST

  12. Very nice …. u can give me the song that i want … thx samsons .. u r my number 1 malay song in my heart so far

  13. lirik nya sangat bererti dalam hidupku..so bagus bangat

  14. this song is d best……plz send this song to me, plzzzzz..

  15. the best !!!!!!!!

  16. I LOVE THEM I LOVE THEM I LOVE THEM
    is there anyway i can meet them??????????
    i’m crazy for them!!

  17. hi…bams and the gank !!!
    kok ni lagu asyik bgt seh buat di dengerin. apalagi kalo sambil ngelamun. jadi ngingetin gw ma seseorang yg ada di indonesia. sekarang gw ikut nyokap tinggal di singapore. kepisah jarak gitu ma dia.
    tetep survive ya…

  18. wow, best sangat2………

  19. senang bangat si lagunya…..can send 2 me?plz…i love this song………n the band 2…

  20. lg nye best sgt2……….
    lg nie …tema cinta gue…..
    kalau bleh,gue mau larik lg nie..
    plezz ya,…kirim kat emel gue……

  21. Congratulations SAMSONS!!!
    Good song & video…..keep it up!!!

  22. lagu ni best tp sedih gile…..terkene kt batang idung sendiri kut..

  23. Lagu ini best giler dan saya suka lagu ini.

  24. mana muzik lagu kenangan terindah

  25. gue ska banget ama lagu samsom……… keep it up guyz..

  26. this so is very best…. is best of the best… wakakakakaka……

  27. hai! blh kamu utarkan lagu kenangan terindah den video clip nya sakali saya minat amat lagu samsons

  28. hallooe…i m a chinese…but i luv dis song a lot lot…even better den many many chinese songs!!but..the chorus too short…if longer will b better~

  29. LAGU NI BEST,PERASAAN KU SEMUA DI DALAM……..

  30. hati sakit sungguh setiap kali mendengar lagu ni,tapi,it’s a very nice song..

  31. pernahkah kalian disini merasai hati berpecah dua??ia bagaikan garam sembur keatas luka……lagu ni bagus,tapi mengungkit semula perasaan yang amat sedih………

  32. ini lagu amat best lol… kok gua boleh cakap bahasa indon sedangkan gua org malaysia….

  33. best giler lagu ni…

  34. “meaningful”
    nice song =)

  35. love dis song!!
    who can send to me??

  36. ok.. lah
    ni lagu..
    pendekatan muzik dan lirik yang unik..
    congrats

  37. I dedicate this song to Bernard, I loved you 23 years ago and still loving you…

  38. lagu ini bagus bngt deh…gua suke sangat sama lagu ini………i luv tis song so much

  39. memang best la lagu nie tapi kalau lagu nie ngan lagu lain lagu ni lagi best kalau lagu nie dengan lagu my heart my heart la menang kan aku suport kumpulan samsons dan sape yang nyanyi lagu my heart

  40. korang dah tidur ke jangan tidur lagi dengar la lagu nie sampai pagi esok ke aku sembang ngan hantu.

  41. Aku baru sadar yg apa yg sudah tertulis itu adalah yg terbaik utk kita..maka pada hari ini aku rela dgn hidupku selama ini. Issk…issk…

  42. i like this song very nice ist time i heard its perfect even i dont understand whats the meaning of that song….PINOY AKO!!!

  43. Best giler video nie!!!Perferct untuk couple yg tgh in love..

  44. guys… do u know whr can i get this song code to put in my frenster profile..? plz reply if u do.. thank u

    THIS SONG ROX!!

  45. lagu nie best…love it ,remind it,friendship never ends…tok yang berkenaan sahaja…yea…Mat rempit…kuang2x…biarkan ia jadi kenangan terindah tok kita…

  46. gut song, two thumbs up to samsons

  47. saya amat suka dengan lagu samsons…
    betul2 tenang jiwa dengar lagu nie…
    go SAMSONS!

  48. WoW….ne lagu ToP AbIzZZz dEcH!!!nGinGetin aQ pD MnTn coQ Cz “KeNanGan TEriNdAh” aDl NSP nYA DoSKI.N nE lAgU bKl jD Lg YG tAK LeKaNg d MkN OlEh wKtU……..

  49. Best of the Best

  50. even though i didn’t fully understand the lyrics (coz im not local lah), i feel the song…..
    the way he sang it, wow!!! i’m so touched…. and i can relate to it…CONGRATS guys!!!!!kip it up!!!
    make more meaningful and touching songs….wish u all the luck!!!

  51. e-mail to me..please!!!!!

  52. I LOVE UR VOICE MEN!!!!!!

  53. website mn blh bg ku download lagu cm ni? sape blh bri tau pd ku? suke sgt lagu ni!!!

  54. hai……………….best kan sore die

  55. hai awk

  56. corn indian photo

    gimmemoney 596288 corn indian photo info and more

  57. obkpoghinjopghjklhp,ljk;,.jk

  58. is the nice song…..very very very very very very very very nice….

  59. lagu ini mengingatkan aku pada saat-saat yang terindah dengannya,tapi hal itu takkan terulang lagi tapi masih tetep ada d hati,trim’s banyak buat pencipta lagu ini
    GUA SENENG BANGET,BEST U SAMSON

  60. lagu ni best giler and i love it…………..

  61. this song is really best and also its so touching.He had sang this song with full of feelings.best la this song

  62. really really good……

  63. this song is a very cool and sad song………..i like it….. haha

  64. so touching……..

  65. I love the song.

  66. Hai how are u

  67. Samekom…………..ape kabar semue……..

  68. Ade sesiapa nak chat dgn wan M.u tak sini?

  69. yup… very best for this song… walaupun i’m chinese.. but i song really jadi i terharu

  70. hehe… aku nak jgk..

  71. HIIII

  72. great song …i like it so muchhh

  73. halooooo,2 all gurlzzzzzzzzzz,plezz contact0122476819

  74. Lagu kenangan terindah ni banyak kenangan dalam hidup saya……

  75. bar gold

    ka-ka-sh-ka 3007743 Reviews of bar gold.

  76. gucci sunglasses

    gucci sunglasses foundation

  77. jeep license plate frame

    Latest jeep license plate frame news

  78. SAYA SUKA DENGAN MELODI DAN LIRIK LAGU INI….SYABAS SAMSON..GOOD LUCK

  79. lagu yang terlalu indah..untuk norhasnida..dalam kenangan

  80. tw tuch

  81. huuaah . .gilaa,,laguunya DALEM abbiss . .
    pen nangiis ! ! !. :((

  82. dooh . .gwe jadi inget am mntan gwe TARRY . .
    kangen berat ama diaa !!!!

  83. superb song!!!!!…its da best song…i love it!!

  84. I think this website contains some rattling great info for everyone😀.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: