Gerenti Beres – KRU

Mengantuk dah dengar ku cinta padamu
Bermodal kata manis mulut
Oh abang itu tak cukup!

Jikalau kau mahu ku diserang ‘angau’
Harus kibarkanlah sedikit
Kipas berdaun wang ringgit

Usah susah-payah panjang lebar celoteh
Kerana diri ini dah letih
Mendengar janji setinggi langit

Sedangkan pada mulanya saja beriya
Nanti dah jemu aku dibiar bingung kecewa

Bukan terlalu memilih
Dalam mencari kekasih
Cuma adat lelaki mereka pergi mencari lain

Sekurang-kurangnya nanti
Punya hasil baru ku puas hati
Kau perlu buktikan dulu
Baru cintaku…gerenti beres

Setampan Salman Khan pun aku tak hairan
Kau tak akan punya peluang
Jika akaun bank kering-kontang

Andainya ada hati nak temu janji
Pastikan hotel bintang lima
Bukan warung kaki lima

Ramai dah gagal berbuah tangankan mawar
Itupun setahun sekali
Hanya pada hari kekasih

Mataku hanya akan silau kilauan permata
Selepas itu barulah diriku engkau empunya

Bukan terlalu memilih
Dalam mencari kekasih
Cuma adat lelaki mereka pergi mencari lain

Sekurang-kurangnya nanti
Punya hasil baru ku puas hati
Kau perlu buktikan dulu
Baru cintaku…gerenti beres

Ketika ditemuduga seluruh kerabat keluarga
Katakan kau seorang doktor, majistret atau lawyer
Ahli muzik tak main, satu sen pun tak laku
Jika diriku yang kau mahu
Pastikan rombongan dipenuhi hantaran
Dengan sebiji Ferrari merah, barulah kau nampak gah
Muka selipar jepun pun boleh jadi lawa
Kau buat ku jatuh cinta

Bukan terlalu memilih
Dalam mencari kekasih
Cuma adat lelaki mereka pergi mencari lain

Sekurang-kurangnya nanti
Punya hasil baru ku puas hati
Kau perlu buktikan dulu
Baru cintaku…gerenti beres

~ by musiclyrics on 27 June 2006.

14 Responses to “Gerenti Beres – KRU”

  1. aku setuju dgn lagu ni! semuanya pentingkan material..ceh

  2. hehehe…cool lyric….setiap kali dengar pon mesti gelak….:)

  3. Gerenti beres…………. cun giler

  4. ape kes yusry pakai cam 2? da x terurus ke?
    tapi gua tetap suke dengan lagu2 you all…

  5. lagu tu boleh tahan,tapi vidio klip kurang mantap.tapi kira okey lah………

  6. KRU LAGU CLASS GILER

  7. Fui mcm bagi kat siti jer..best2..tp lagu pompuan jer laki nyer tak der?

  8. bkn kasik ct la…tu kasik juliana banos …bukan ke?…rase nye ye dah…

  9. bestt giler lagu ni. mmg la duit tu pntg, xkn nk mkn cnta n syg je kot…

  10. hmmmm sumer kater lagu ni best… tapi memang bole tahan… kreativiti ader tu…

  11. KRU best gilerr….
    lagu de class beb..

  12. hskwzlpksu

    ymqaaiprk zdbbstq keyswionclg omfmillxpa

  13. patut setampan shrukh khan pun aku tak hairan tapi best giler

  14. bagus kru macho macho macho giler bye

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: